Az Orvosok maguknak alternatív gyógymódot választanak

Posted in Életmód, Tudomány

Az orvosok és ápolók gyakran alternatív gyógymódokat választanak saját maguknak

Ha olyan panaszokkal fordul orvoshoz az ember mint fáradtság, a motiváció hiánya, általános rossz közérzet és álmatlanság, akkor valószínűleg egy anti-depresszánst írnak fel neki. Azonban, ha ugyanennek az orvosnak lennének ugyanezek a tünetei, lehetséges, hogy saját kezelésére más lehetőségeket kutatna fel.

Egy érdekes tanulmány amely a “Health Services” című folyóiratban jelent meg azt mutatja, hogy a legtöbb orvos és ápoló több elismeréssel és tudással viseltetik az alternatív gyógyászat iránt, mint ahogy azt mutatják. Az amerikai tanulmány szerint az egészségügyi dolgozók 76 %-a használ kiegészítő és alternatív gyógyászati segédeszközöket. Ez ellentétben áll az alternatív gyógymódokat használó népesség 63%-ával. Tehát a számok alapján, az orvos nagyobb valószínűséggel meditál és használ gyógynövényeket mint a beteg. Furcsa nem? Miért van ez?

Akupunktúra

 

Ennek valószínűleg köze van ahhoz a tényhez, hogy a frontvonalban lévő egészségügyi szakemberek közelről és személyesen látják a tömegpusztító vényköteles gyógyszerek hatásait. Ismerik annak a felfogásnak a hiányosságait, mi szerint a mai orvoslás csak a betegség tüneteit és nem az okát kezeli. A National Center kiegészítő és alternatív gyógyászati központja szerint (NCCAM), a legtöbb alternatív orvoslást használó magasabb iskolai végzettségű és magasabb jövedelemmel rendelkező nő. (Az egészségügyi szakembereket most már hozzá lehet adni a listához.)

Az NCCAM a következőket minősíti alternatív terápiáknak:

Akupunktúra Ayurveda Biofeedback Csontkovács Mély légzés Étrend-alapú terápiák Reiki Ábrázolás és meditáció Homeopátia Hipnózis Masszázs Mozgásos terápiák Gyógynövények és növényi kiegészítés Tai chi És még ennél is több, a lista hosszasan folytatódik! Ám ezek a statisztikák felvetik a kérdést: a legtöbb orvos miért ír fel vényköteles gyógyszert, ha magukat többször alternatív gyógymódokkal kezelik? Vagy ezek a statisztikák pontatlanok, vagy az orvosok csak a pirulák felírásában érdekeltek. Legközelebb, ha orvoshoz kell menned, próbálj természetes megoldásokról is érdeklődni.

Forrás

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: