Te is Fluorral mérgezed magad fogmosáskor?

Posted in Elképesztő, Tudomány

A fogszuvasodás civilizációs népbetegségnek számít napjainkban. Kialakulásában szerepet játszik a szájhigiénia, az étkezés gyakorisága, étkezési szokásaink, a nyálkiválasztás és az öröklődés. Az igazi probléma viszont a finomított szénhidrátok, és az iparilag előállított cukorféleségek fogyasztásában keresendő. De mit ajánl a mai fogápolás a probléma kezelésére? Fluor tartalmú fogkrémeket, holott köztudott hogy a fluor egy igen agresszív és mérgező elem.

fog

Felejtsd hát el azt a tévhitet, hogy a fluor jót tesz a fogaidnak. Rengeteg kutatás igazolja ennek az ellenkezőjét. A fluor egy méreg, ami egyaránt káros a testednek, agyadnak és meglepő módon akár a fogaidnak is. És habár természetes élelmiszerekben is előfordul szerves kötésben, az izolált kémiai folyamatok eredményeként előállított fluor már teljesen más hatást gyakorol szervezetünkre.

Az egyik legaktívabb kutatási terület a fluorral kapcsolatban, az agyat károsító hatása. Mind állatkísérletek, mind pedig embereken végzett kutatások bebizonyították, hogy gyermekeknél bizonyítottan csökkenti az IQ-t.

Ezen túl azonban számos egyéb problémát okozhat, hogy csak néhányat említsek: károsíthatja a fogképző sejteket, vesekárosodást okozhat, a pajzsmirigy működését rombolhatja, csökkentheti a csontok szilárdságát, sőt a csontrákkal és húgyhólyagrákkal is összefüggésbe hozták.

Olyan rengeteg kutatás igazolta már ennek az anyagnak a káros mivoltát, hogy teljesen érthetetlen hogy mégis ilyen széles körben és dózisban továbbra is alkalmazzák. Ma egy átlagos drogériában nem vagyunk egyszerű helyzetben, ha fluor mentes fogkrémet keresünk. Ennek ellenére próbáljunk mégis találni ilyet, különösképpen ha gyermekünknek keresünk fogkrémet. Köztudott hogy a gyerekek lenyelik a fogkrémet, ami semmiféleképpen nem tesz jót nekik. Persze az értelmesebb fogorvosok már nem ajánlanak gyerekeknek fluor tartalmú fogkrémeket.

A fluorozott ivóvíz rendkívül káros voltát, a fentiek tükrében azt hiszem nem kell már hosszasan ecsetelnem. Ez elsősorban más országokban (pl USA) probléma, hiszen hazánkban szerencsére nem fluorozzák az ivóvizeket. Ezért kell mégis foglalkozni ezzel, mert nagyon sok ásványvíz tartalmazza ezt az elemet. Tanácsos tehát vásárlás előtt átnézni a címkéket és lehetőleg elkerülni az ilyen vizeket.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: